WINTER 2016 - VillaLePont|kinderen|vakantie|vakantiehuis|vakantievilla|Ardeche|Frankrijk|Wifi|Zwembad|Airco|Zoover|Gites.nl|Zuid-Frankrijk|Gezin|Kindvriendelijk| kinderen-in-frankrijk|kindervakantie|Zon|Vakantie|Huis|Huisje|Wijn|karten|adventure|markt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

WINTER 2016

INFO > NIEUWSBRIEF

RECORDJAAR 2016

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor Villa Le Pont. Vele huurders bezochten ons huis en hebben genoten van de villa en prachtige omgeving. Ook de cave's in Lussas en Alba-la- Romain werden regelmatig vereerd met een bezoekje. In het najaar zijn een aantal vertegenwoordigers van eenLions afdeling, een "We Serve" mannenclub, zelfs naar Darbres gekomen en hebben 40 dozen Brut Rose meegenomen naar Nederland, om deze daar aan de man te brengen voor het goede doel.
Ging alles goed? Nee. Op een zeker moment hadden we geen internet meer in huis. Een telefoontje naar de provider, Orange, en binnen een paar dagen deed het internet het weer. Oorzaak, een gebroken kabel..... Tja, de techniek staat voor niets.
2016 was het eerste jaar voor onze beheerster en buurvrouw Dominique en wat voor een jaar. Daar waar in voorgaande jaren we nog wel eens een weekje vrij hadden hier en daar, zaten we dit jaar van eind april tot half oktober helemaal volgeboekt. Dit gaf voor Dominique ook het nodige werk. Om haar daarom in 2017 te ontlasten hebben we nu ingesteld, dat gedurende het hoogseizoen slechts per minimaal 2 weken geboekt kan worden, om het aantal wisselingen te verminderen. Daarnaast krijgt zij voor het tuinonderhoud en het zwembad volgend jaar ondersteuning van Nicolas Ruznieki. Hij woont in de hameau Vendrias, een paar kilometer buiten Darbres. We denken door deze taakverdeling de service naar u als gast nog verder te hebben verbeterd.

ZWARTE ZATERDAG 2017


Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje op de Franse snelwegen. Met name op de "Route du Soleil" de belangrijkste hoofdweg naar Zuid-Frankrijk staan er lange files. Veel van onze gasten gaan daarom al op vrijdag rijden en overnachten ergens in Frankrijk, in een oud kasteel, een abdij of een echte Franse auberge. Op zaterdag hoeven ze dan nog slechts een klein stukje te rijden om bij Villa Le Pont van hun vakantie te gaan genieten. Een aantal van hen doet dit zowel op de heen- als de terugreis.
Zowel in de maanden juli als augustus wordt er elk weekend drukte verwacht op de wegen. Met op de zaterdagen 8, 15 en 22 juli als 19 augustus wordt grote drukte verwacht
.
Op zaterdag 29 juli en 5 en 12 augustus wordt enorme topdrukte verwacht. In juli is de drukte voornamelijk richting het zuiden. In augustus is het zowel naar het noorden als het zuiden aansluiten in de rij. Ons advies is daarom ook, om wanneer mogelijk al op vrijdag aan de reis te beginnen en ergens onderweg te overnachten. Denk er verder aan, om in de auto tijdens de reis voldoende eten en vooral drinken mee te nemen, voor het geval u toch uren stil komt te staan op de snelweg.


CULINAIRE TIP

Niet ver van Villa Le Pont, vind je aan  64 Rue de Tartary, 07200 in Aubenas een culinair hoogstandje, Restaurant Villa La Tartary. In een moderne gastvrije ambiance kunt je hier genieten van een heerlijke Franse keuken. De prijzen varieren van   €. 19,- tot  €. 56,-.  Zowel op Tripadvisor als in de Michelingids wordt dit establissement aangeprezen. De ligging is net buiten het oude centrum van dit stadje. Sinds 2008 mocht dit restaurant gedurende 4 jaar de titel "Maitre Restaurateur" voeren. Uiteraard zijn er op Tripadvisor nog veel meer prachtige gelegenheden te vinden. Deze staat op nummer 7.

Neem eens een kijkje op hun website; http://www.villa-tartary.com.








Agneau de l’Adret (lamsvlees)



INGREDIENTEN (4 PERSONEN)

  • 1 kg lamsschouder;

  • ca. 6 dl rode wijn, bij voorkeur Vin de Pays des Coteaux de l?Ardeche of des Collines Rhodaniennes;

  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden;

  • 8 takjes bladpeterselie;

  • 2 takjes tijm;

  • 2 laurierblaadjes;

  • 8 zwarte peperkorrels, licht gekneusd;

  • zout;

  • 4 grote in de zon gerijpte (Franse of Italiaanse) tomaten;

  • 1,5 eetl. olijfolie;

  • 1,5 2 theel. allesbinder;

  • witte peper uit de molen;

  • 2 eetl. fijngesneden bieslook.


Bereidingswijze
Maak het vlees droog met keukenpapier. Schenk de wijn in een passende kom en voeg knoflook, peterselie, tijm, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Roer alles goed door. Leg het vlees in de kom. Voeg, indien het vlees nog niet helemaal onder ligt, nog wat extra wijn toe. Laat alles, afgedekt met plastic folie, 12 uur op een koele plek (niet in de koelkast!) staan. Keer het vlees van tijd tot tijd even om.
Leg de lamsschouder daarna in een stoofpan. Strooi er wat zout over en schik de in vieren gesneden tomaten er rondom. Voeg daarna de marinade en de olijfolie toe. Breng alles snel aan de kook. Temper daarna de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat de lamsschouder in ca. 90 minuten zachtjes gaar stoven.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm (verpakken in aluminiumfolie). Zeef het stoofvocht en wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Breng het stoofvocht opnieuw aan de kook. Laat alles zo lang koken tot door het indampen niet veel meer dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Strooi allesbinder erover en roer de saus krachtig door. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht nog wat zout en/of peper uit de molen toe.

Presentatie:
Verdeel het vlees in vier of vijf porties. Leg ze op voorverwarmde borden. Schenk de saus erover. Bestrooi de gerechten met veel bieslook.

Tip: geef er lekker warm en knapperig, in eigen oven afgebakken, stokbrood bij.


Bron: Smulweb

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu