JUNI 2012 - VillaLePont|kinderen|vakantie|vakantiehuis|vakantievilla|Ardeche|Frankrijk|Wifi|Zwembad|Airco|Zoover|Gites.nl|Zuid-Frankrijk|Gezin|Kindvriendelijk| kinderen-in-frankrijk|kindervakantie|Zon|Vakantie|Huis|Huisje|Wijn|karten|adventure|markt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

JUNI 2012

INFO > NIEUWSBRIEF

ACTIEF IN DE ARDÈCHE

Vanaf 1 juni heeft Alain het zwembad weer opgebouwd in de tuin. Het water wordt bijna dagelijks heerlijk verwarmd door de zon en heeft inmiddels al een temperatuur van ongeveer 20 graden bereikt. Lekker om even af te koelen als je in de zon gezeten/gelegen hebt of om samen met de kids even te ravotten. Aangezien het een opzetzwembad is, is het wel zo veilig voor de echte kleintjes zonder zwemdiploma.

Golfen

Naast Domaine de la Valdaine in de buurt van Montélimar hebben we nog een interessante 9-holes ontdekt. Op ongeveer 1:15u. rijden van Darbres vind je Golf de la Drôme de Provençale. Deze technische baan ligt in geaccidenteerd terrein en dus zeker een aanrader als je van uitdagend golfen houdt. De course ligt in het plaatsje Clansayes.

Bergwandelen
Wat dacht je van een bergwandeling rondom de natuurbrug  Pont d´Arc bij Vallon. Via o.a. Escapade Loisirs in het dorp Vallon Pont d´Arc is dit te boeken.  Tijdens de wandeling krijg je uitleg over het ontstaan van de rivier, de bergen en de bloemen en planten. Gids Jean Louis - die géén Engels spreekt - wijst je ook op allerlei eetbare planten en bloemen, waaronder de wilde schorseneer en wilde bramen.


ZUIDFRANSE VISSOEP



                                                                                                                               

HOOFDGERECHT

  • 2 Personen,

  • Bereidingstijd 15 minuten.



INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels olijfolie,

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd,

  • krieltjes (350 gr.),

  • 100 ml witte wijn,

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g),

  • 1 visbouillontablet,

  • 200 g kabeljauwfilet of andere witte vis, in stukken,

  • 1 bakje fruits de mer (zeevruchten, 150 g).


BEREIDINGSWIJZE

In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.

Bron: www.allerhande.nl

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu