HERFST 2013 - VillaLePont|kinderen|vakantie|vakantiehuis|vakantievilla|Ardeche|Frankrijk|Wifi|Zwembad|Airco|Zoover|Gites.nl|Zuid-Frankrijk|Gezin|Kindvriendelijk| kinderen-in-frankrijk|kindervakantie|Zon|Vakantie|Huis|Huisje|Wijn|karten|adventure|markt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

HERFST 2013

INFO > NIEUWSBRIEF





GOED SEIZOEN

De zomer is ook in Frankrijk inmiddels aan zijn einde gekomen. Hoewel de temparatuur nog altijd tussen de 15 en 20 graden Celsius schommelt heeft het in oktober 214mm. geregend in 9 uur tijd. Een nieuw record, rivieren traden buiten hun oevers, alles wat het verwoestende kolkende water tegenkwam, bomen, auto's, etc. werden weggesleept. Villa Le Pont heeft dit allemaal prima doorstaan. Dit jaar hebben we van begin april tot halverwege oktober huurders mogen verwelkomen. Onder hen ook een groot aantal die de moeite hebben genomen om op  www.vakantiereiswijzer.nl of  www.zoover.nl een beoordeling achter te laten aangaande hun belevenissen in en om ons huis. Hiervoor onze dank, mogelijk slepen we voor 2014 wederom de "Highly Recommended Accomodation"-Award in de wacht?

NIEUWE BEHEERDER

De afgelopen jaren heeft , Alain Dambournet, een lokale Fransman, Villa Le Pont beheerd voor ons. Hij deed dat zowel voor onze huurders, als voor ons, naar volle tevredenheid. Hij heeft echter een nadeel, hij spreekt alleen Frans en snel ook! Inmiddels heeft Alain werk elders en is hij niet langer in staat om voor Villa Le Pont te waken. Sinds dit najaar hebben we daarom een NEDERLANDSE beheerster gevonden, Edith. Zij heeft er enorm veel zin in, om jullie te mogen ontvangen! Trouwens, ze spreekt ook Frans.


NIEUWE ATTRACTIE

Op het station van Boucieu Le Roi, kun je in een heuse railbike stappen, om vanaf het oude spoor de Gorges van de Doux te ontdekken. Het bedrijf,  Velorail, verzorgt deze attractie. Een erg leuke belevenis, waarbij zelf kinderzitjes mee kunnen. Na ongeveer 12 kilometer peddelen, wordt je per historische treintje weer teruggebracht. J komt onder en over oude spoorbruggen heen, langs een waterdam, enz.
Het hele tripje heen en terug duurt ongeveer 2 uur. De prijzen, 17 euro, als je ouder bent dan 14 jaar, anders 8 euro per persoon.

Kijk vooral eens op de website van dit leuke bedrijfje, wat een spoorlijn uit 1891 nieuw leven heeft ingeblazen. Velorail vindt je in de Noord-Ardèche, op ongeveer 1:45u. rijden van Villa Le Pont.

BOEKINGEN 2014

Ook als zo'n zin in de zomer van volgend jaar. Heerlijk genieten op de veranda, op de loungeset, met een wijntje en een stukje Franse kaas. Wacht dan niet al te lang. De 1e boeking voor de zomervakantie van 2014 ontvingen we al in augustus 2013! Meer en meer mensen willen de Villa Le Pont-experience niet missen. Tot 31 december 2013 geven we
€.50,- weekkorting bij een boeking. Op is Op!


HERFSTRECEPT



Bladerdeeg pompoentaartjes


Ingrediënten:

  • 400 gram Pompoenvruchtvlees (bv. Uchiki-Kuri pompoen, niet alle pompoenen zijn eetbaar)

  • Zachte geitenkaas

  • Pijnboompitjes

  • 4 Plakjes bladerdeeg

  • Gedroogde rozemarijn

  • Nootmuskaat

  • Peper

  • Zout

  • Ei


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Snijd de pompoen door midden, schraap de zaden en draden eruit met een lepel. Wanneer je de pompoen in plakken snijd is het gemakkelijker om de schil er af te halen. Bij mij ging dit goed met een dunschiller.

  • Snijd de pompoen in blokjes, niet te klein. Hussel de blokjes in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  • Bak de blokjes pompoen op 200°C ongeveer 35 minuten. Tot de pompoen zacht is, het hoeft niet te kleuren.

  • Stamp 3/4 deel van de pompoenblokjes tot een puree en breng dit op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  • Verdeel de pompoenpuree of het midden van de plakjes bladerdeeg. Laat de randen van het deeg vrij.

  • Verdeel de blokjes pompoen over de puree. Strooi de rozemarijn erover en verkruimel de geitenkaas.

  • Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei zodat ze mooi bruin worden.

  • Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 200°C.

  • Rooster de pijnboompitjes.

  • Beleg de taartjes 10 minuten voor het einde van de baktijd met de pijnboompitjes.



Bron: Brenda kookt

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu