APRIL 2012 - VillaLePont|kinderen|vakantie|vakantiehuis|vakantievilla|Ardeche|Frankrijk|Wifi|Zwembad|Airco|Zoover|Gites.nl|Zuid-Frankrijk|Gezin|Kindvriendelijk| kinderen-in-frankrijk|kindervakantie|Zon|Vakantie|Huis|Huisje|Wijn|karten|adventure|markt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

APRIL 2012

INFO > NIEUWSBRIEF

April doet wat ie wil!

Daar waar eind maart de temperatuur in Darbres al tot boven de 20
°C opliep is het nu even gedaan met de zomerse temperaturen. Het kwik is tijdelijk teruggezakt naar voorjaarswaarden van een graad of 18°C. met af en toe een verfrissend buitje en de eerste huurders van 2012 genieten alweer in Villa Le Pont. De kersenbomen staan volop in bloei en het gras in de tuin is alweer voor het eerst gemaaid.

Nieuw! NL televisie én radio

Naast dat we vorig jaar al digitale Nederlandse televisie hadden, hebben we sinds dit jaar ook Nederlandse radiozenders via de satelliet. Een simpele druk op de knop van de afstandsbediening geeft een scala van Nederlandse radiozenders, vari
ërend van Q-music tot Radio 1. Veel luisterplezier.

Internet

Eén van de weinige luxe zaken die Villa Le Pont nog niet heeft. Hier lijkt nu verandering in te komen. Darbres wil als dorp mee met de tijd en is bezig met het door gaan geven van een ADSL-signaal via de telefoonlijn. Aangezien wij nog steeds een vast telefoonnummer hebben, wat bij het huis hoort en een bovengrondse telefoonkabel lijkt ook Villa Le Pont ADSL te gaan krijgen en dus ook WiFi. Wordt vervolgd....

Recept

Lam met Pasen

Pasen is de gelegenheid om lam te eten. Afgezien van de religieuze symboliek die voor velen wellicht een rol speelt bij de keuze van lam op het paasmenu, vinden wij dat die schattige lammetjes in de wei werkelijk om op te vreten zijn! Let er wel op dat er verschillende soorten lamsbout zijn; als u er een bestelt zal de slager vast naar uw voorkeur vragen.

Zo heb je de 'agneau de lait'  - een lammetje dat alleen maar melk gedronken heeft - het vlees smaakt heel zacht en is blank. Een iets geprononceerdere smaak heeft het 'agneau blanc'. Dat heeft ook andere dingen te eten gekregen. Het 'agneau gris d'herbage' smaakt nog iets sterker en het vlees heeft de karakteristieke rode kleur.

Een delicatesse

Lamsvlees wordt overal ter wereld gegeten. Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de uitgesproken smaak. Het vlees van het lam is zowel geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De edele stukken van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes en zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kan gebruikt worden om te braden. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven.
     

Navarin d`agneau (Frans stoofpotje van lamsvlees)





Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Gang:Hoofdgerecht
Keuken:Franse keuken
Smaak:Hartig
Techniek:Stoven                                                                                       
Soort gerecht:Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

700 gr lamsschouderlapjes,
2 el ongezouten boter,
6 wortels,
6 koolrapen (niet te verwarren met knolraap),
1 tl suiker,
100 gr. verse tuinerwten,
12 sjalotten,
12 kleine aardappeltjes,
1 tl suiker,
2 el bloem,
5 dl runderbouillon,
zout,
versgemalen zwarte peper,
1 bouquet garni:
Een bouquet garni is een bosje van diverse kruiden dat wordt meegetrokken in de bouillon en andere gerechten. De kruiden worden samengebonden in een bosje of worden in een katoenen zakje gestopt. Een klassiek bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier. Afhankelijk van het gerecht, kun je ook kruiden als salie, rozemarijn, selderij, dragon, bonenkruid, basilicum en kervel gebruiken.

Voorbereiding

Schil de wortelen en snijd in plakjes. Schil de koolrapen en snijd in blokjes. Pel de sjalotten en schil de aardappeltjes. Halveer de aardappeltjes eventueel als ze wat aan de grote kant zijn.

Bereidingswijze

Bak het lamsvlees (eventueel in grote blokjes) in 1 eetlepel boter in een braadpan bruin. Bak tegelijk de wortelen en koolraap met de andere eetlepel boter in een koekenpan bruin. Voeg suiker toe en bak even mee. Doe de groenten als ze bruin zijn bij het vlees in de sudderpan. Voeg bloem toe en bak even al roerend mee. Voeg bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg het bosje kruiden toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 1,5 uur zachtjes stoven op laag vuur. Voeg het laatste half uur de erwten, sjalotten en aardappeltjes toe. Verwijder voor het opdienen het bosje kruiden uit de pan.

Lamsvlees wordt het beste geserveerd met rode wijn zoals een Bordeaux of een Bourgogne.

Bron: www.smulweb.nl


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu